Boer en Hoef Glas biedt een rijke keuze uit geblazen glas- objecten. Sinds 2001 is het mogelijk om te kiezen uit eigen ontwerpen van de kunstenaar dan wel om opdrachten te geven om bepaalde objecten te laten maken.

Reeds vroeg ontstond bij mij een aandrang om zoveel mogelijk de dingen zelf te willen doen. Ik vond het prachtig hoe allerlei vaklieden van alles konden maken met hun handen al dan niet met met behulp van gereedschap en machines.

In mijn studie tijd kwam ik in aanraking met glasblazers die glazen voorwerpen voor het laboratorium maakten: van eenvoudige kolven tot ingewikkelde koelers en zelfs kwikdiffusiepompen voor hoog vacuumsystemen. Het zelf ontwikkelen van deze handigheid liep op niets uit, maar de bewondering voor glas en glasblazen is gebleven.

DSCN1102_thumb03
DSCN1111_thumb02

Min of meer bij toeval liep ik op de glaskunstbeurs in 2001 tegen de firma van Tettenrode op, die introductie workshops glasblazen organiseerde. Onder de bezielende leiding van Bibi Smit werd in een weekeinde de basisbeginselen van het glasblazen aangeleerd. Dat weekeinde was zo inspirerend en fascinerend dat ik in vervolg werkgroepen de kunst van het glasblazen verder heb aangeleerd.

Mijn werk kenmerkt zich door robustheid met strakke natuurlijke vormgeving en soms verrassende accenten.

DSCN1100_thumb
DSCN1131_thumb film_01_neg_034_thumb
[Home] [Events] [Nieuws] [Glas Objecten] [Nieuwe objecten] [Laatste toevoegingen] [FAQ] [Contact Us] [Links] [About Us] [Testimonials]

Deze website is gebouwd in NetObject 15 door Metrology & Design en ontworpen door Walter Frankvoort